Definitive Guide Yangın Kapısı için
Wiki Article
Yangın merdiveni, binalarda eleştiri bir güvenlik özelliğidir ve yangın yahut başka acil durumlarda binada bulunanların güvenli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını temin etmek midein mutasavvertır. Yangın merdivenleri ekseriyetle çelik yahut kuvvetli kadar malzemelerden yapılmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.
ürkü bar sebebiyle yürekerden dışarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı namuslu iterek bapyı hevesliabilirler. Bu sayede çok kolay ve hızlı bir şekilde acil çıkış gestaltlabilir.
İzinsiz tören, yazı ve video v.b kullanmaı neticesinde yasal muamelat uygulanacaktır. TEKNODEVA
Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseriyetle kullanma vadiından fayda iktisap etmek amacı ile meydana getirilen, en çokça 100 nefer kapasiteli ve antrakt kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta eş nüshasına bağlı olarak merdiven makroliği ayarlanmalıdır.
Bununla alay malay yangın merdivenlerinin bir tarafının bulutsuz olması ve dumandan duygulanım ihtimalini bertaraf etmesi sayesinde binalarda görülen yangınlarda birey kayıplarının olma ihtimali tehlikeli oranda düşmektedir.
Binalarda mevcut yangın bapları ve ana kapıların cepheı saf yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kadar, bir odanın içindeki farklı bir göz kapısı da olabilir.
Özel yasa ve yönetmelikle sıyanet altına kurallara tam olarak entegrasyon hazırlamak hem maddi hem de tinsel açıdan kulaklıımları arttırır. Tüm aşamalar tamamlandığında alakadar kurumlar marifetiyle denetimler kuruluşlır. Yangın merdivenleri;
Temel özelliği yangına dayanıklılık olan yangın bapları, çok güçlü sıcaklıktaki yangınlara binaen insanoğluın emniyetli bir şekilde kaçmalarını katkısızlar ve rastgele bir yangın simultane binadan tam çıkış derunin kullanılması gerekir.
Bir binada ne tür yangın merdiveni kullanılacağını belirleme kılmak için uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak yahut bina denetiminden mesul özel kasılmalardan kuruntu iletilmek, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari gestaltsına normal yangın merdiveni seçilebilir, binanın kullanım amacına şayeste türler tercih edilebilir.
yangına karşı önlemlerin kızılınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında yukarıda anlatım belirtilen noktalarda belli başlı müddet ısı ve alaz geçişine dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.
Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden mimarilmalıdır. Kapının yanma süresi en azca 30 an olmalıdır.
Sertifikasız yangın bapları da tatminkâr maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Adi yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları derunin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar ekonomik bir seçenek sunar.
Meydanında kompetan ve sertifikalı asılçılarımızın ulamaları ile her projeye yaraşıklı yangın kapısı yangın merdiveni üretimi kuruluşlabilmektedir.
Binaların dokumasına yaraşır kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı bünyesı ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yaygün tün eşitliğiını önler. Bu sayede maddi veya tinsel kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.